Zoals de naam al aangeeft is The Belgian Chocolate House DE plek voor liefhebbers van Belgische chocolade.

Onze missie:  de grootste namen van de Belgische ambachtelijke chocolatiers, die sinds de 19de eeuw hebben bijgedragen tot de reputatie van het land, voorstellen aan de consument.

Met een verkoop van ruim 856 ton chocolade per jaar is The Belgian Chocolate House het grootste verkooppunt van chocolade ter wereld: 1.633 kg per minuut, 24/7.
Als ware ambassadeur van het meest gerenommeerde chocolaatje van België, de praline, biedt The Belgian Chocolate House exclusief verschillende iconische chocolademerken aan: Neuhaus, Godiva, Corné Port-Royal, Galler, Leonidas, Pierre Marcolini, ...

België is het Rijk van de Chocolade! Toen chocolade voor het eerst in België werd geïntroduceert, na de ontdekking van de nieuwe wereld, "West-Indië", werd het meestal als chocoladedrank genbruikt.

Vanaf de 17de eeuw werd het dure product als geschenk aangeboden. In de 19de eeuw ontwikkelde het beroep van chocolatier-banketbakker zich, en België begon zijn chocolade te exporteren naar Nederland, Pruisen en Luxemburg ... Chocolade gietvormen  worden al sinds 1832 in België vervaardigd.

Bij Het begin van de 20ste eeuw wordt de status van België al zijnde het land van chocolade bekrachtigd.

Meer dan 150 chocolatiers begonnen een zaak, maar het is Jean Neuhaus die in 1912 de praline op de markt bracht: een hapje omhuld met een laagje chocolade. Het succes laat niet op zich wachten. En dan is er de "ballotin", een creatie van zijn vrouw, een doos speciaal gemaakt om de pralines te beschrmen door ze in aparte lagen naast elkaar te rangschikken.. 

Andere chocolatiers volgden, waaronder Mary, Godiva, Corné Port-Royal en meer recentelijk Galler. Volgens de traditie maken deze chocolatiers nog steeds verfijnde producten die de Belgische chocolade-expertise: de praline.