News

08 augustus 2019

GauGin: Een ambachtelijke Belgische gin met Spaanse roots

In 2015 begon Paul Van den Heuvel op een uniek oud Spaans landgoed te experimenteren met honing, fruit en kruiden. GauGin werd op de markt gebracht in twee varianten: GauGin I met sinaasappelsmaak en GauGin II met citroensmaak. GauGin Classic werd later aan het assortiment toegevoegd.

Het DNA van de gin bestaat verder uit onder meer wilde rozemarijn, lavendel, wilde tijm, wilde salie en jeneverbes. De combinatie van de in totaal zevenentwintig zorgvuldig geselecteerde kruiden en zongerijpte vruchten zorgt voor het unieke karakter en de bijzonder lekkere smaak van de GauGin.

Een exclusieve gin met het allerbeste uit de natuur

De GauGin wordt gedestilleerd in “small batch” op ambachtelijke wijze, er wordt enkel gewerkt met biologische producten en het prachtige landgoed ligt in een waardevol ecologisch gebied in Andalusië.

“Wanneer het geliefd is door de natuur, zal het gesmaakt worden door u.” De frisse mediterrane gin is bijgevolg absoluut een topproduct.

Een GauGIN van wereldklasse

In 2017 riep de blog Gin Ur Way GauGin II uit tot de beste Belgische gin. Ook GauGin I belandde in de top 5. Nadat de GauGin Classic in 2018 gelanceerd werd, nam deze de fakkel over. Een fantastisch begin, zeker als je weet dat enkele gevestigde waarden hier absoluut niet aan konden tippen.

Gaugin

Zin in gin? Cocktails met GauGin worden naar een hoger niveau getild.  

De klassieke gin tonic heeft door de uitstekende smaak en kwaliteit van GauGin geen flavoured tonic nodig. De smaak hoort van de gin te komen, niet van de toegevoegde limonade.

De Negroni bestaat uit GauGin ICampari en Vermouth Carpano Antica Formula dal 1786. Neem een glas en maak het koud door er enkele ijsblokjes in te rollen of het enkele minuten in de diepvriezer te leggen. Giet eventueel het gesmolten water weg, maar laat de ijsblokjes erin. Voeg drie centiliter Campari en drie centiliter Vermouth Carpano Antica Formula dal 1786 toe aan het glas en werk af met een zeste van citroen en een schijfje sinaasappel.

De GauGin producten zijn verkrijgbaar in de Walkthrough winkels in terminal A & B op Brussels Airport.