News

01 oktober 2019

100 % Belgisch: Het heerlijke samenspel van abdijbier en kaas

België en bier worden vaak in een adem genoemd. Ons land heeft verschillende bekende abdijen en heel veel lokale speciaalbieren. Oorspronkelijk werd het bier in de abdijen op kleinere schaal geproduceerd door monniken, maar de bier- en kaasindustrie groeide en bloeide, en onze bieren en kazen zijn tot op de dag van vandaag belangrijke exportproducten.

De smaakvolle producten zijn op zichzelf al een genot, maar het combineren van de bieren en de kazen zorgt voor een extra intense ervaring.

Het ideale proefproces

Ideaal proeven doe je door zorgvuldig een slokje bier te nemen, waarna je een stukje kaas zonder korst en een stukje kaas met korst proeft. Uiteindelijk neem je nog een slok bier en concentreer je je op de verschillende smaken en hoe ze elkaar naar een hoger niveau tillen.

Onze favoriete Chimay-producten uit het Belgian Abbeys Beer & Cheese assortiment

Chimay

De verfrissende en kruidige aroma’s van Chimay D’Orée zorgen voor een ultiem verwenmoment voor bierliefhebbers. Het bier wordt gebrouwen in de abdij van Scourmont en was tot voor kort voorbehouden voor de kloostergemeenschap, gasten en medewerkers. Vandaag kan gelukkig iedereen genieten van dit heerlijke bier.

Tip: De Poteaupré kaas past perfect bij de Chimay Goud.

Chimay Première, het oudste bier van Chimay, is een authentiek trappistenbier. Het bier heeft een zachte, fruitige smaak met een lichte bittere toets. Het wordt gebrouwen in een trappistenklooster onder toezicht van de kloostergemeenschap die betrokken is bij het hele exploitatieproces. 

Tip: Combineer de fruitige smaak van Chimay Rood met de Grand Chimay kaas.

Ontdek de zachte, smeuïge smaak van de Grand Chimay. Deze authentieke trappistenkaas wordt gemaakt van verse, romige melk van 250 boeren uit de streek en wordt op ambachtelijke wijze geproduceerd.

Tip: Het kaaswiel van 320 gram in combinatie met een Chimay Blauw is het perfecte cadeau voor een bierliefhebber. 

De authentieke trappistenkaas A la Chimay Rouge combineert de typische smaak van hop met toetsen van abrikoos en perzik en smaakt licht bitter af. Onder de natuurlijke okerkleurige korst is de kaas heerlijk romig en smeuïg.

Tip: De smaken van A la Chimay Rouge passen perfect bij Chimay Rood.

Chimay

Andere producten die aangeboden worden in ons Belgian Abbeys Beer & Cheese assortiment zijn het Grimbergen discovery pack, Grimbergen 950 gram, Rochefort Trappist, Rochefort Traditionnel 350 gram en Rochefort Trappist 350 gram.

Geniet op een herfstige avond van een van de heerlijke combinaties of organiseer een kaas-en-bier avond met vrienden. Smaak verzekerd! De producten zijn verkrijgbaar in de Walkthrough winkels terminal A & B en de Gourmet winkel terminal A.